Logo VoVita

Supplementen en testen;

meten = weten

 

Waarom voedingssupplementen? 

Mijn intrinsieke motivatie is om mensen te inspireren bewuste keuzes te maken zo hun vitaliteit te vergroten. Daarbij ligt mijn focus in eerste instantie altijd op de voor jou juiste gezonde voeding. Hier kun je veel voedingsstoffen uithalen en vormt een belangrijke dagelijkse basis voor een vitale levensstijl.

Als we kritisch naar onszelf kijken, knijpen we allemaal weleens een oogje dicht als het op gezonde voeding aankomt. Herkenbaar, toch? Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Plezier, ontspanning en gezondheid moeten hand in hand gaan. Daarom is het fijn om voedingssupplementen te gebruiken als dagelijkse aanvulling. Dan heb je nog meer controle over je gezondheid en kun je eventuele klachten verminderen of juist voorkomen.

Volgens het CBS eten Nederlanders te weinig groente, fruit en vis; circa 75% slaagt er niet in om de ‘Richtlijnen Goede Voeding’ van de Gezondheidsraad te halen.

Daarnaast bevat onze voeding steeds minder voedingsstoffen door o.a. verarming en uitputting van landbouwgrond. En eten we meer bewerkte voeding met veel suikers en verkeerde vetten. Dit betekent dus dat je meer gezonde voeding tot je moet nemen om aan onder andere alle benodigde vitamines, mineralen en vetzuren te komen. 

Een aanvulling met gerichte voedingssupplementen en/of goede multivitamine is mijns inziens vaak onvermijdelijk. Het kan ervoor zorgen dat je beter in je vel gaat zitten, je fitter voelt en hierdoor kun je ook optimaal presteren. Precies waarvoor ik sta.

Het is mijn missie om jou te begeleiden bij het optimaliseren van jouw gezondheid door de juiste voeding en ondersteuning met supplementen bij specifieke tekorten.

Want jij wilt toch ook in balans zijn?

Disbalans kan zich
 uiten in klachten zoals:
 

  • Vermoeidheid & slecht slapen; 
  • Hormonale klachten;
  • Overgewicht;
  • Chronische ontstekingen;
  • Huidklachten;
  • Gevoelens van spanning & onrust;
  • Bloedsuikerschommelingen;
  • Buik- en of darmklachten;
  • Gebrek aan concentratie;
  • Vage klachten.

 Als jij één van bovenstaande klachten herkent,
lees dan even verder. Ik kan jou helpen om
dit weer in balans te brengen.
 

 “Wist je dat chronische (=langdurige) stress ook tekorten veroorzaakt in het lichaam? En dus een specifieke voedingsbehoefte vraagt? Dit geldt o.a. ook voor eenzijdige voeding, vegetarisch/veganistisch voedingspatroon of bij een zwangerschap. We kunnen samen kijken hoe we jouw voeding kunnen optimaliseren en welke supplementen nodig zijn.”

 

VoVita App

“Ook voor basis suppletie advies voor zowel volwassenen als kinderen kun je bij mij terecht. Mijn doel is samen met jou naar duurzame resultaten te streven in plaats van symptoombestrijding.”

Testen; meten = weten

Ik gebruik hiervoor in mijn praktijk twee testmethodes:

1. Door middel van een spiertest breng ik de disbalans in jouw lichaam in kaart. Door naar de oorzaak van jouw disbalans te gaan, kan ik jou gericht een vitaliteitsadvies geven. Je kunt hierbij denken aan de voor jou juiste gezonde voeding, eventuele voedselintoleranties, specifieke supplementen, maar ook Bach bloesemremedies voor emotionele ondersteuning. Wil je hier meer over weten? Dan vertel ik jou hier graag meer over en neem contact met mij op.

2. Daarnaast werk ik met twee bloedtesten, want meten = weten.  Uit deze bloedtesten kan ik o.a. zien of je een tekort hebt aan de vetzuren omega 3 & 6 of  een vitamine D tekort. Ben jij benieuwd hoe het met jouw balans tussen omega 3 en omega 6 is? En of je voldoende vitamine D in jouw bloed hebt? Bij mij kun je een Balance bloedtest doen om te zien waar de disbalans is en hoe je dit met voeding en/of supplementen kunt verbeteren. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder.

Wat is omega 3?

Een belangrijk vetzuur is omega 3. Bij de meeste mensen bekend als ‘visolie’. Vaak wordt er gezegd, eet minimaal twee keer in de week vette vis, want daar zit omega 3 in en is dus gezond voor je. Maar waarom is omega 3 eigenlijk zo belangrijk voor onze gezondheid? Omega 3 zorgt kort gezegd voor een gezond hart, optimale hersenfunctie en optimaal werkend immuunsysteem. Mijn ervaring is dat het veel mensen niet lukt om twee keer in de week vette vis te eten. En daarom is een aanvulling een goede oplossing.

Door de vetzuren aan te vullen, zorg je voor een goede balans in je lichaam. Lees hier meer over wat omega 3 is en over hoe ik je waarden kan meten.

VoVita App
VoVita Personal Coach Leidsche Rijn

 Wat is vitamine D?

De meeste mensen kennen vitamine D als ‘zonnevitamine’, omdat vitamine D wordt aangemaakt in de huid onder invloed van zonlicht. Wist je dat je pas vitamine D aanmaakt zodra de zonkracht sterk genoeg is? Dat is in Nederland  van mei tot ongeveer september.

Waarom is vitamine D zo belangrijk voor onze gezondheid? Het zorgt voor sterkere botten & tanden en bevordert de opname van verschillende mineralen. Tevens is vitamine D ook goed voor je natuurlijke weerstand en zorgt voor een goede werking van de spieren. Een klein deel van onze vitamine D-behoefte kun je ook uit voeding halen, namelijk uit vette vis, zoals sardines, haring en zalm. 

Ook deze waarde kun je meten middels een Balance bloedtest en afhankelijk daarvan voedingsaanpassingen en/of suppletie inzetten.

Benieuwd hoe het met jouw vitamine D waarde zit? Bij mij kan je een test doen. Neem contact met mij op voor meer informatie en een afspraak te maken. De kosten van een test zijn € 52 incl. testuitslag bespreken.

Is zeer kundig in haar vak. Het type diagnostiek dat wordt gebruikt geeft een zeer goed beeld op een breed scala aan aspecten hoe het lichaam en geest ervoor staat. Voedingsadviezen en supplementen zijn spot on!

Menno

Kan ik je ergens mee helpen?

Ben je nieuwsgierig geworden na bovenstaande en wil je meer informatie over een van de onderwerpen? Neem gerust contact met mij op, ik vertel je hier graag meer over. Ook als er iets onduidelijk is, mag je altijd contact met mij opnemen. 

06 – 242 04 703
info@vovita.nl

 

 

Vitaliteitscoaching | Sport- en voedingsbegeleiding

Edmund Eyslerstraat 36
3543 JS Utrecht

06 - 242 04 703

info@vovita.nl

KvK: 53248538