Vitaliteitscoaching

Vitaliteit, wat houdt dat in?

“Vitaliteit kun je zien als de mate waarin iemand (veer)krachtig en energiek is.”

Hoe zit dat bij jou?

Door bepaalde gebeurtenissen of omstandigheden kan het gaan wringen en kun je op meerdere vlakken uit balans kan raken. Hierdoor voel je je niet zoals je wilt en zit je minder lekker in je vel, maar hier wil je graag verandering in brengen!

Als vitaliteitcoach begeleid ik je, om in verschillende gebieden van je leven de disbalans te herkennen en te herstellen. Je zult hierdoor meer stabiliteit ervaren waardoor je gemakkelijker op meerdere gebieden je grenzen kunt herkennen en bewaken. Dit is voor iedereen anders en daarom is het vaak lastig om hier (zelf) achter te komen. Wil je hiermee aan de slag, dan ben je bij VoVita op de goede plek.

“Disbalans uit zich vaak door fysieke en mentale symptomen zoals: vermoeidheid, slecht slapen, gebrek aan concentratie, irritaties, gevoelens van spanning, onrust, ontevredenheid als ook overgewicht, hormonale en bloedsuikerschommelingen.”

Wanneer je er te lang mee blijft doorlopen, kan dit leiden tot (chronische) stress en zelfs ziekte en burn-out. Hoe eerder je aan de bel trekt (en op de rem trapt), hoe sneller jouw vitaliteit en balans zullen herstellen.

Vermoeide vrouw met laptop
Energieke vrouw

Leefstijl versus Vitaliteit


Leefstijl is onderdeel van vitaliteit en omvat fysieke aspecten, zoals voeding, beweging en ontspanning.

Vitaliteit gaat een stap verder en kijkt ook naar emotioneel en mentaal welbevinden.

Werkwijze

In het eerste gesprek gaan we samen bekijken wat jouw wensen en doelen zijn. We brengen de disbalans ik kaart en bespreken wat voor jou het beste vervolgtraject is. Samen stellen we een concreet vitaliteitsplan op, waarin de volgende leefstijlgebieden aan de orde komen:

                Beweging           Voeding

         Ontspanning      Slaap

                 Zingeving          Gezondheid 

Mogelijke leefstijlinterventies bestaan uit aanpassingen in voeding, beweegplan, (tijdelijk) inzetten van supplementen etc. Vaak kunnen kleine stappen een groot effect hebben en heeft verandering op het ene leefstijlgebied een positief effect op het andere.

Resultaten

Mijn ervaring (en die van mijn klanten) is dat het herstellen van de disbalans vitaliteit en levensenergie vergroot. Je presteert beter, zit lekkerder in je vel en je voelt je weer meer in je kracht en in balans.

Ben jij benieuwd wat het jou kan opleveren? Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend telefonisch intakegesprek.

 

Marysa is een hele ervaren en betrokken coach. Ik kom regelmatig bij haar voor een vitaliteitscheck, waarbij Marysa op verschillende vlakken kan kijken waar ik aanvulling of aanpassing nodig heb. Heel effectief en snel resultaat te merken. Heel fijn!

Linda

Marysa is een geweldige coach. Ik vond VoVita toen ik moest afvallen, maar ze hielp me met veel meer dan dat. Ze inspireerde mij om in het algemeen een gezonder mens te worden door mij goede voedingsadviezen te geven, mij aan te moedigen meer te bewegen en mijn slaap en stress beter te beheersen. Ze was altijd erg begripvol voor mij en mijn situatie en hielp me realistische doelen voor mezelf te stellen.

Sandra

Bereik je vitaliteitsdoel

Intensief 13 weken begeleidingstraject met       persoonlijk vitaliteitsplan

€ 395

  • intakegesprek 1 uur
  • 1e 4 weken wekelijks consult van 30 min
  • daarna 1x per twee weken consult van 30 min
  • indien gewenst op afstand via Zoom

Los consult:
€ 85 per uur

Vervolgconsulten:
€ 45 per 30 min

Vitaliteits-check

Uitgebreid consult met op maat gesneden advies

€ 85

  • uitgebreide anamnese
  • analyse leefstijlpijlers
  • follow up email met geadviseerde leefstijlinterventies

VoVita kan benodigde voedingssuppplementen direct bestellen bij VitOrtho en worden volgende dag thuis bezorgd.

Geadviseerde Bach bloesem remedies:
€ 9,50 per mengflesje

 

 

Vitaliteitscoaching | Sport- en voedingsbegeleiding

Edmund Eyslerstraat 36
3543 JS Utrecht

06 - 242 04 703

info@vovita.nl

KvK: 53248538